Govor

Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne lepo pozdravljam!

Začenjam 27. nujno sejo Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide.

Obveščam vas, da je zadržan in se seje ne more udeležiti Soniboj Knežak. Na seji kot nadomestni člani in članice odbora s pooblastili pa sodelujejo: Rastislav Vrečko namesto Jurija Lepa, Tatjana Greif namesto Mihe Kordiša, Teodor Uranič namesto Bojana Čebele, Jožica Derganc namesto Darka Krajnca.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red: Predlog stališča Republike Slovenije do predloga direktive Evropskega parlamenta in Sveta o razširitvi direktive na državljane tretjih držav, ki zakonito prebivajo v državi članici.

Ker v poslovniškem roku ni bilo podanih predlogov za spremembo dnevnega reda, ugotavljam, da je določen dnevni red seje kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. - in edino - TOČKO DANAŠNJE SEJE.

Predlog stališča je 7. 12. 2023 na podlagi prvega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije Državnemu zboru v obravnavo posredovala Vlada. Predlog stališča je objavljen na spletnih straneh Državnega zbora.

K točki je bilo vabljeno Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, zato besedo dajem predstavniku ministrstva, državnemu sekretarju Igorju Feketija.

Izvolite.