Govor

Spoštovani članice in člani Komisije za nadzor javnih financ, spoštovani vabljeni gostje, spoštovani člani oziroma vsi ostali prisotni vabljeni gostje, pričenjam s 13. redno sejo Komisije za nadzor javnih financ!

Obveščam vas, da je zadržan samo en poslanec, in sicer Jani Prednik. Prav tako pa ni obvestil o nadomeščanju.

Torej v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za spremembo in za spremembo dnevnega reda, zato je določen takšen dnevni red seje kot ste ga prejeli s samim sklicem seje.

Torej prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG ZAKLJUČNEGA RAČUNA PRORAČUNA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA LETO 2022.

Komisija obravnava zaključni račun kot matično delovno telo na podlagi 167. člena Poslovnika Državnega zbora.

Za obravnavo te točke smo prejeli naslednja gradiva, in sicer celotno gradivo predloga zaključnega računa z dne 29. 9. 2023, ki je bil, ki je bilo objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora. V tiskani obliki smo tudi prejeli spremni dopis Vlade, kazalo vsebine in tabelarni del predloga zaključnega računa, tako splošni kot tudi posebni del. Del predloga zaključnega računa, ki se nanaša na Slovensko obveščevalno varnostno agencijo, smo prejeli proti podpisu, saj je označeno s stopnjo tajnosti INTERNO. Potem sestavni del gradiva je tudi revizijsko poročilo Računskega sodišča o Predlogu zaključnega računa proračuna Republike Slovenije za leto 2022 in tudi mnenje Komisije Državnega sveta za gospodarstvo, obrt, turizem in finance z dne 20. 10. 2023, ki je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora. Zdaj, vljudno vas prosim, da me v primeru, da boste želeli govoriti o gradivu, ki je označeno s stopnjo tajnosti INTERNO, da me na to opozorite. V tem primeru bomo sejo zaprli za javnost.

K tej točki dnevnega reda sem vabil gospoda ministra Klemna Boštjančiča, ki se je opravičil, gospo Jano Ahčin (predsednico Računskega sodišča) Vlado, Ministrstvo za finance, Računsko sodišče ter Komisijo Državnega sveta za gospodarstvo, obrt, turizem in finance.

Besedo za kratko uvodno predstavitev prosim sedaj predstavnico Vlade, državno sekretarko gospo Sašo Jazbec.

Izvolite.