Govor

Spoštovani kolegice in kolegi, lep dober dan! Spoštovani vabljeni gostje tudi vam lep dober dan!

Pričenjam s 14. redno sejo Komisije za nadzor javnih financ.

Obveščam vas, da ni obvestil o zadržanih poslankah in poslancih, s pooblastili na seji pa sodelujejo: poslanka mag. Bojana Muršič, ki nadomešča Janija Prednika in dr. Vida Čadonič Špelič, ki nadomešča poslanca Janeza Ciglerja Kralja.

Torej prehajamo na določitev dnevnega reda seje komisije.

Dne 8. 11. ste prejeli predlog za razširitev dnevnega reda seje z 2. točko dnevnega reda in sicer Predlog sklepa o izbiri revizijske družbe za revidiranje računovodskih izkazov Računskega sodišča Republike Slovenije za leto 2022.

Generalna sekretarka Državnega zbora je komisiji po sklicu te seje dne 2. 11. posredovala dopis, s katerim je v nadaljnji postopek poslala dve ponudbi, ki sta prispeli na povabilo k oddaji ponudbe za oddajo javnega naročila za revidiranje računovodskih izkazov Računskega sodišča Republike Slovenije za leto 2022. Širitev je utemeljena z dejstvom, da mora komisija pravočasno sprejeti predlog sklepa o izbiri in ga posredovati Državnemu zboru, ki ga bo dokončno sprejel na svoji decembrski seji. Torej, prehajamo na odločanje o predlogu za razširitev seje z navedeno 2. točko dnevnega reda.

Torej, poslanke in poslanci, začenjamo z glasovanjem.

Glasujemo. Navzočih je 6 poslank in poslancev, za je glasovalo 6, proti nihče.

(Za je glasovalo 6.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je sklep soglasno sprejet.

Torej, ker v poslovniškem roku nisem prejel nobenih predlogov v zvezi z dnevnim redom, ugotavljam, da je določen takšen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s sklicem seje in s sprejeto razširitvijo.

Torej, sedaj prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - POROČILO MINISTRSTVA ZA FINANCE O OPRAVLJENIH POSTOPKIH INŠPEKCIJSKEGA NADZORA NAD PORABO SREDSTEV DRŽAVNEGA PRORAČUNA V OBDOBJU OD 1. 1. DO 30. 6. 2023.

Gre za obravnavo poročila, ki ga Vlada na podlagi 106. člena Zakona o javnih financah polletno posreduje Državnemu zboru. Poročilo smo prejeli 19. 10. in je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora.

K tej točki sem vabil gospoda Klemna Boštjančiča, ministra za finance, ki se je opravičil, Urad Republike Slovenije za nadzor proračuna in Ministrstvo za finance.

Besedo torej za uvodno predstavitev poročila za prvo polletje letošnjega leta dajem predstavnici Ministrstva za finance.

Izvolite.