Govor

Spoštovane članice in člani odbora ter vsi ostali vabljeni, prav lepo vas pozdravljam. Obveščam vas, da pooblastilu, po pooblastilu predsednice vodim danes sejo kot podpredsednica odbora. Pričenjam s 16. nujno sejo Odbora za pravosodje.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednje članice in člani odbora: kolegica Meira Hot, Andrej Hoivik in Branko Grims. Na seji kot nadomestne članice in člani odbora s pooblastili sodelujejo: Tomaž Lah, ki nadomešča mag. Darka Krajnca in Andreja Rajbenšu, ki nadomešča kolegico Leno Grgurevič.

Ker k dnevnemu redu seje ni bilo predlogov za razširitev oz. za umik katere od predlaganih točk, je določen dnevni red seje kot je bil predlagan s sklicem 64. skozi / nerazumljivo/ člen.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE NA OBRAVNAVO PREDLOGA STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA DIREKTIVE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O SPREMEMBI DIREKTIVE 212/29/EU O DOLOČITVI MINIMALNIH STANDARDOV NA PODROČJU PRAVIC, PODPORE IN ZAŠČITE ŽRTEV KAZNIVIH DEJANJ TER O NADOMESTITVI OKVIRNEGA SKLEPA SVETA 2001/220/PNZ.

Predlog stališča je na podlagi prvega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije Državnemu zboru v obravnavo posredovala Vlada in je objavljen na spletnih straneh Državnega zbora.

Na sejo so bili k točkam vabljeni Ministrstvo za pravosodje.

Pričenjam obravnavo predloga stališča, ki jo bomo opravili na podlagi 154. člena Poslovnika Državnega zbora. Po opravljeni razpravi o predlogu stališča ter po razpravi in glasovanju o morebitnih amandmajih bo odbor oblikoval mnenje in ga poslal Odboru za zadeve Evropske unije kot pristojnemu odboru.

Besedo dajem državnemu sekretarju na Ministrstvu za pravosodje dr. Igorju Šoltesu. Izvolite besedo.