Govor

Ja, lep dober dan!

Začenjam 66. sejo Kolegija predsednice Državnega zbora in vse prisotne lepo pozdravljam!

Obveščam vas, da vam je bilo včeraj posredovano gradivo k 1. točki dnevnega reda in gremo kar na 1. TOČKO - DOLOČITEV ČASA OBRAVNAVE TOČK DNEVNEGA REDA 15. SEJE DRŽAVNEGA ZBORA, TA SE BO ZAČELA V SREDO 13. DECEMBRA, torej jutri.

Gradivo k tej točki ste prejeli včeraj in odpiram razpravo, če kdo želi besedo? (Ne.) Nihče.

Prehajamo na glasovanje in na glasovanje dajem sklep: "Sprejme se čas za obravnavo posameznih točk dnevnega reda 15. seje zbora, ki se bo začela v sredo, 13. decembra 2023."

Glasujemo. Kdo je za? (Soglasno.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet in s tem zaključujem to točko.

Prehajamo na 2. TOČKO DNEVNEGA REDA - DOGOVOR O SKLICU IZREDNE SEJE DRŽAVNEGA ZBORA.

S sklicem seje kolegija ste kot gradivo k tej točki prejeli še zahtevo skupine poslank in poslancev s prvopodpisano Jelko Godec za sklic izredne seje Državnega zbora in v zvezi s sklicem 58. izredne seje Državnega zbora se tako predlaga sledeče; predlog dnevnega reda: obravnavali bomo Predlog zakona o spremembi Zakona o nevladnih organizacijah, prva obravnava. Datum seje bi bil v torek 19. 12. 2023, 15 min po končani 15. seji Državnega zbora do zaključka seje, najava časa za razpravo pa za poslanske skupine 1 točka po tretjem odstavku 67. člena Poslovnika, do pet minut za dopolnilno obrazložitev predlagatelja predloga zakona, to je skupina poslancev s prvopodpisano Jelko Godec in do pet minut za predstavitev mnenja Vlade ter do 30 min za razpravo predlagatelja in do 30 min za razpravo Vlade. Želi kdo besedo tukaj? (Ne.)

Na glasovanje dajem torej sklep: "Poslanske skupine k eni točki dnevnega reda 58. izredne seje Državnega zbora najavijo čas v skladu s tretjim odstavkom 67. člena Poslovnika zbora."

Glasujemo. Kdo je za? (Soglasno.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

In na glasovanje dajem še sklep: "Predlagatelj predloga zakona, to je skupina poslancev s prvopodpisano Jelko Godec, ima za dopolnilno obrazložitev na voljo do pet minut, za razpravo pa do 30 min. Vlada ima za predstavitev mnenja k predlogu zakona na voljo do pet minut, za razpravo pa do 30 min.

Glasujemo. Kdo je za? (Tudi soglasno.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet in s tem zaključujem to točko.

Naslednja 3. TOČKA DNEVNEGA REDA - PREDLOG ZA OBRAVNAVO PREDLOGA ZAKONA PO NUJNEM POSTOPKU.

Gradivo ste prejeli s sklicem seje Kolegija in prehajamo na obravnavo predloga, da se po nujnem postopku obravnava Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o davku od dohodkov pravnih oseb in besedo dajem predstavnici Vlade, namestnici generalne sekretarke, mag. Barbari Peternel.

Izvolite.