Govor

Hvala lepa za vaš postopkovni predlog. Če dovolite, bomo zdaj odločili o dnevnem redu. Vi imate v bistvu na dnevni red ta postopkovni predlog, kajne? Vlada ima še čas do petka, ko je na vrsti točka. Vlada ima do petka še čas, da poda zaprošene pripombe. Tako bomo zdaj najprej odločali o dnevnem redu. Jaz bom to dovolila, dala na dnevni red, predstavniki Vlade, tisti, ki morajo to slišati, pa upam, da so to slišali in da bodo podali pripombe. Ja? Hvala lepa.

Predlog dnevnega reda ste prejeli v petek … / oglašanje iz dvorane/ Ja, saj do vašega pa pridemo, veste, gospod Krivec, ravno zdaj. Predlog dnevnega reda ste prejeli v petek, 16. junija 2023, s sklicem seje. O predlogu dnevnega reda bomo odločali v skladu z drugim odstavkom 64. člena Poslovnika.

Prehajamo na obravnavo in odločanje o predlogu za umik točke dnevnega reda seje – to ste pa vi napovedali, Poslanska skupina SDS je to Državnemu zboru že predlagala, zato sem seveda o tem obveščena – da se z dnevnega reda 11. seje umakne 13. točka dnevnega reda, to je Predlog zakona o uvajanju naprav za proizvodnjo električne energije iz obnovljivih virov energije, druga obravnava. Predlog ste prejeli 23. junija 2023 in je objavljen na e-klopi.

Predvidevam, da želi besedo predstavnik predlagatelja.

Kolega Danijel Krivec, izvolite.