Govor

Najlepša hvala za besedo.

Prav lepo pozdravljeni tudi v mojem imenu!

Tako. Začenjam 19. nujno sejo Odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Obveščam vas najprej, da so današnje seje zadržani, oz. imajo pooblastila: gospod Lenart Žavbi nadomešča Roberta Janeva, gospa Iva Dimic Jožefa Horvata, Zoran Mojškerc Alenko Helbl in Predrag Baković Damijana Zrima.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje današnjega odbora. S sklicem seje ste prejeli današnji dnevni red in sicer pod točko 1. Problematika delovanja družbe Slovenski državni gozdovi, d.o.o..

Ker v poslovniškem roku nismo prejeli predlogov za spremembo dnevnega reda, je ta določen tako, kot vam je bil poslan s sklicem.

Torej prehajamo na obravnavo 1. TOČKE DNEVNEGA REDA.

Istočasno pa vas obveščam, da ga. Monika Pekošak nadomešča člana Odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Franca Propsa.

Torej prešli smo že k obravnavi 1. točke dnevnega reda.

Poslanska skupina Slovenske demokratske stranke je 30. junija letos na Odbor za finance in na Odbor za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano naslovila zahtevo za sklic nujne seje obeh odborov z navedeno točko dnevnega reda. 11. julija letos je bila skupna seja, ki je bila predvidena, je bila sklicana skupna seja za 13. julija, na predlog predlagatelja pa je bila preložena na današnji dan.

Kot gradivo k tej točki ste prejeli zahtevo Poslanske skupine SDS za sklic nujne seje s predlogom sklepov z dne 30. junij 2023. Preden preberem koga sem vabila na sejo vas obveščam, da dr. Tatjano Greif na našem odboru nadomešča gospa Nataša Sukič. Se opravičujem, dr. Tatjana Greif nadomešča gospo Natašo Sukič.

Izvolite.