Govor

Spoštovani vsi prisotni na 23. nujni seji Odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, predlagam, da začnemo, in sicer najprej vas bom obvestila, kdo koga nadomešča, ker vidim, da imamo kar nekaj nadomestnih članov oz. članic, potem pa gremo na določitev dnevnega reda. Ob tem pa seveda pozdravljam številčno ekipo Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Torej prehajamo na obvestila o nadomeščanjih poslancev. Gospod Jurij Lep nadomešča danes Miho Lamuta, gospod Franc Rosec nadomešča Tomaža Lisca, poslanka Andreja Rajbenšu nadomešča Matejo Čalušić in poslanka Andreja Kert nadomešča Bojana Čebelo.

Ugotavljam tudi seveda, da smo sklepčni, zato prehajam na določitev dnevnega reda.

S sklicem te seje ste prejeli dnevni red s tremi točkami, v zvezi s katerim v poslovniškem roku nisem prejela nobenega predloga za spremembo, zato ugotavljam, da je dnevni red določen s sklicem te seje.

Zato prehajam na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, IN SICER PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA UREDBE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O PRIDELAVI IN TRŽENJU GOZDNEGA REPRODUKCIJSKEGA MATERIALA, SPREMEMBI UREDBE, dve uredbi naštevamo, ki jih imamo zapisani v sklicu, EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA TER RAZVELJAVITVI DIREKTIVE SVETA IZ LETA 1999, ŠTEVILKA 105.

Torej, gradivo, o katerem sem govorila, ste prejeli na klop. Gradivo je v skladu z zakonom, ga obravnavamo v skladu z Zakonom o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije.

Na sejo sem povabila, kot sem že prej rekla, predstavnike Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano pa tudi predstavnike Kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenije. Vidim, da je tudi njihov direktor tukaj in ga lepo pozdravljam.

Odbor navedeno gradivo obravnava v skladu s prvim in drugim odstavkom 154. člena Poslovnika Državnega zbora in Odboru za zadeve Evropske unije posreduje svoje mnenje.

Sedaj bom dala besedo predstavniku Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Seveda smo vabili spoštovanega gospoda ministra, ki vidim, da ga ni med nami, zato predvidevam, da bo nam predstavil vsebino državni sekretar dr. Blaž Germšek. Je tako? Izvolite, beseda je vaša.