Govor

Najlepša hvala.

Oba sta bila jasna, izčrpna. Spoštovane kolegice in kolegi, poslanke in poslanci, odpiram razpravo. Želi kdo kaj razpravljati, kaj vprašati? Oba pravna strokovnjaka. Vidim, da ne. Oba sta bila zelo jasna zato mislim, da lahko gremo na glasovanje.

In sicer glasovali bomo o predlogu naslednjega sklepa: Odbor za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano podpira mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 6. novembra letos ter Zakonodajno-pravni službi predlaga, da v skladu z 266 členom Poslovnika Državnega zbora pripravi odgovor Ustavnemu sodišču Republike Slovenije.

Glasujemo. Za predlog sklepa 8 poslank in poslancev, nihče proti.

(Za je glasovalo 8.)(Proti nihče.)

Ugotavljam, da je ta sklep sprejet in s tem zaključujem 1. točko dnevnega reda.

Prehajam na 2. TOČKO DNEVNEGA REDA, ki glasi POBUDA DRUŽBE SLOVENSKI DRŽAVNI GOZDOVI D.O. O. KOČEVJE ZA OCENO USTAVNOSTI PRVEGA ODSTAVKA 43. B ČLENA ZAKONA O AGRARNI SKUPNOSTI.

Tako kot pri 1. točki smo dobili prošnjo Ustavnega sodišča in po enakem postopku kot smo obravnavali 1. točko bomo zdaj obravnavali tudi 2. točko, ki je vsebinsko identična. Vendar sprašujem tokrat najprej predstavnika Zakonodajno-pravne službe ali nas ima na kaj posebnega pri tej točki opozoriti, ker je drugače mogoče, kot je bilo pri 1. točki. In potem bomo dali tudi besedo predstavniku ministrstva. Izvolite, dr. Dušan Štruc, beseda je vaša.