Govor

Lepo pozdravljeni! Bomo kar začeli. Skratka, pozdravljam vse članice in člane odbora, kandidata za ministra za javno upravo, vse ostale prisotne.

Pričenjam 33. nujno sejo Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo. Imamo nekaj nadomeščanj: poslanec Jonas Žnidaršič nadomešča poslanca Damijana Zrima, poslanec Lenart Žavbi nadomešča poslanko Sandro Gazinkovski. K dnevnemu redu seje ni bilo predlogov za razširitev, oz. za umik zadeve in je določen dnevni red, kot je bil opredeljen s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE NA OBRAVNAVO PREDSTAVITVE MAG. FRANCA PROPSA, KANDIDATA ZA MINISTRA ZA JAVNO UPRAVO.

Del gradiva z dne 1. 12. 2023 je objavljen na spletnih straneh Državnega zbora, medtem ko ste preostali del, zaradi varstva osebnih podatkov prejeli v varovani predal v sistemu UDIS. Na sejo odbora je bil vabljen mag. Franc Props, ki je predlagan za ministra za javno upravo in se bo v skladu s 112. členom Ustave Republike Slovenije ter prvim in 2. odstavkom 230. člena Poslovnika Državnega zbora predstavil Odboru za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo kot pristojnemu delovnemu telesu ter odgovarjal na vprašanja članic in članov odbora. Na podlagi predstavitve bo odbor v skladu s prvim odstavkom 231. člena Poslovnika sprejel mnenje o ustreznosti predstavitve kandidata, ki ga bom v roku kot ga določa Poslovnik, poslala predsednici Državnega zbora in predsedniku Vlade. Imamo še eno pooblastilo, in sicer dr. Matej Vatovec nadomešča Natašo Sukič. Zdaj pa dajem besedo, kar kandidatu za ministra za javno upravo, mag. Francu Propsu za uvodno predstavitev. Izvoli.