Govor

Hvala lepa. Kandidatu za ministra se zahvaljujem za podano predstavitev.

V nadaljevanju pa bom dala besedo članicam in članom odbora, da kandidatu za ministra postavijo vprašanja.

Pred tem pa dovolite še eno pojasnilo. Vprašanja članic in članov odbora se lahko nanašajo na delovno področje Ministrstva za naravne vire in prostor, ki v skladu z Zakonom o Vladi Republike Slovenije opravlja naloge na področjih ohranjanja narave, upravljanja voda, investicij v vodno infrastrukturo, javnih služb ohranjanja narave, javnih služb urejanja voda, gospodarskih javnih služb na področju oskrbe s pitno vodo ter odvajanja in čiščenja komunalne in padavinske odpadne vode, jedrske varnosti, varstva pred ionizirajočimi sevanji, odprave posledic naravnih nesreč, rudarstva, urejanja prostora in graditve objektov ter geodetske dejavnosti.

Predlagam, da bi zaslišanje potekalo na način, da po zastavljenih vprašanjih treh poslank in poslancev dam besedo kandidatu, da na vprašanje odgovori, potem pa, ko boste možnost dobili, da zastavite vprašanje vsi, ki boste to želeli, pa eventualno lahko naredimo še en krog in se pač postavljajo vprašanja.

Besedo torej zdaj dajem članom in članici odbora in sicer najprej se je prijavil k zastavljanju vprašanja kolega Danijel Krivec. Izvolite.