Govor

Lep pozdrav!

Začenjam 1. nadaljevanje 29. nujne seje Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo. In vas vse članice in člane, vse goste in vse prisotne lepo pozdravljam.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti: Anton Šturbej, Žan Mahnič, Anja Bah Žibert, mag. Branko Grims in Andrej Kosi. Kot nadomestni člani in članice odbora pa so prisotni magistra Alma Intihar, ki nadomešča poslanko Sandro Gazinkovski, poslanka Iva Dimic nadomešča poslanko dr. Vido Čadonič Špelič.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVI ZAKONA O TUJCIH, ki ga je Državnemu zboru v obravnavo predložila Vlada in je bil 19. 10. objavljen na spletnih straneh Državnega zbora.

Kolegij predsednice Državnega zbora je na seji 23. 10. na predlog predlagatelja zakona sklenil, da se predlog zakona obravnava po nujnem postopku. Kot gradivo smo dobili še mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 24. 10. in mnenje Komisije Državnega sveta za državno ureditev z dne 25. 10.

K tej točki dnevnega reda so bili vabljeni Ministrstvo za notranje zadeve, Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje, Zakonodajno-pravna služba, Državni svet in Urad Vlade Republike Slovenije za oskrbo in integracijo migrantov.

V poslovniškem roku so amandma vložile Poslanske skupine Svoboda, SD in Levica.

Pričenjamo drugo obravnavo predloga zakona, o kateri bomo opravili razpravo in glasovanje o posameznih členih predloga zakona. Predlagam pa odboru, da se razprava o vseh členih in vloženem amandmaju združi v skladu s 1. odstavkom 128. člena Poslovnika Državnega zbora. Po opravljeni razpravi bomo opravili glasovanje o amandmajih ter nato glasovali o vseh členih skupaj. Se strinjamo? Ja.

In dajem besedo kar povabljenim. In najprej dajem besedo državni sekretarki na Ministrstvu za notranje zadeve, gospe Tini Heferle.

Izvolite.