Govor

Lepo pozdravljam vse skupaj in začenjam 29. nujno sejo Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo. Še enkrat, vse članice in člane odbora in vse vabljene in ostale prisotne lepo pozdravljam.

Na današnji seji je zadržan in se seje ne more udeležiti poslanec Anton Šturbej. Imamo nekaj pooblastil. In sicer, poslanka Alenka Helbl nadomešča poslanko Anjo Bah Žibert, poslanka Sara Žibrat nadomešča poslanko mag. Tamaro Kozlovič, poslanka mag. Alma Intihar nadomešča poslanko Sandro Gazinkovski.

K dnevnemu redu seje ni bilo predlogov za razširitev oziroma za umik zadeve in je določen dnevni red seje kot je bil objavljen s sklicem. Moram pa vas obvestiti, da je več kot petina poslancev v skladu z desetim odstavkom 21. člena Poslovnika Državnega zbora vložila pisno zahtevo, da Državni zbor odloči o odločitvi kolegija glede obravnave tega predloga zakona po nujnem postopku in ob upoštevanju namena omenjene določbe in parlamentarne prakse bo odbor z obravnavo predloga zakona nadaljeval po odločitvi Državnega zbora, zato prekinjam današnjo sejo odbora, o nadaljevanju pa boste obveščeni naknadno s sklicem. Hvala.