Govor

Najlepša hvala. S tem odpiram razpravo članic in članov odbora. Bi želel kdo razpravljati? Ugotavljam, da ne, zato predlagam odboru, da sprejme naslednje mnenje: Odbor za delo, družino, socialne zadeve in invalide podpira Predlog stališča Republike Slovenije do Predloga direktive Evropskega parlamenta in Sveta o uvedbi evropske kartice ugodnosti za invalide in evropske parkirne kartice za invalide in predlaga Odboru za zadeve Evropske unije, da ga sprejme. Prehajamo na glasovanje. Začenjamo glasovanje o predlaganem mnenju.

Glasujemo. Za je glasovalo 11, proti nihče.

(Za je glasovalo 11.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je bilo mnenje sprejeto.

Odbor bo kot matično delovno telo pripravil poročilo in ga posredoval Odboru za zadeve Evropske unije. Predlagam, da poročamo pisno. Se strinjate? Da. S tem zaključujemo 1.a točko dnevnega reda.

Prehajamo naprej na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA DANAŠNJEGA SKLICA ODBORA - POROČILO O DELU IN FINANČNEM POSLOVANJU FIHO V LETU 2022. Gradivo je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora. K točki pa so bili vabljeni Fundacija za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v Republiki Sloveniji, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Državni svet, Nacionalni forum humanitarnih organizacij Slovenije in Nacionalni svet invalidskih organizacij Slovenije. Besedo dajem predstavniku Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v Republiki Sloveniji, gospodu Borutu Severju. Izvolite.