Govor

Spoštovani kolegice in kolegi, vsi vabljeni, ostali prisotni, vse lepo pozdravljam!

Pričenjam 15. sejo Odbora za finance.

Obveščam vas, da je zadržan, se seje ne more udeležiti naslednji član odbora: dr. Jernej Vrtovec.

Na seji kot nadomestni član odbora s pooblastili sodelujejo: dr. Tatjana Greif namesto Milana Jakopoviča, aha potem je še, ja, Franc Breznik je tudi upravičen, se opravičujem, samo majčkeno - potem mag. Bojana Muršič nadomešča Soniboja Knežaka, Andrej Hoivik nadomešča Suzano Lep Šimenko, Zoran Mojškerc Rada Gladka, Franci Kepa Franca Rosca in Rastislav Vrečko Andrejo Živic.

S sklicem seje ste prejeli predlagani dnevni red seje odbora. Ker v poslovniškem roku nisem prejela drugih predlogov v zvezi z dnevnim redom, ugotavljam, da je določen takšen dnevni red, kot ste ga prejeli s sklicem seje odbora.

Prehajamo torej na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O REŠEVANJU IN PRISILNEM PRENEHANJU BANK, skrajšani postopek.

Predlagateljica zakona je Vlada. Kolegij predsednice Državnega zbora je na 60. seji dne 7. 11. 2023 sklenil, da se predlog zakona obravnava po skrajšanem postopku.

K obravnavi te točke so vabljeni predstavnice in predstavniki Ministrstva za finance in Zakonodajno-pravne službe.

Kot gradivo ste poleg predloga zakona prejeli tudi mnenje Zakonodajno-pravne službe in pa mnenje Komisije Državnega sveta za gospodarstvo, obrt, turizem in finance.

Rok za vlaganje amandmajev je potekel 23. 11. 2023. Do roka ni bilo vloženih amandmajev.

Pričenjam drugo obravnavo predloga zakona.

Želi predstavnica Ministrstva za finance podati dopolnilno obrazložitev k členom predloženega zakona? (Da.)

Izvolite, državna sekretarka, Nikolina Prah.