Govor

Želi kdo za…, se opredeliti do tega? (Ne.) Ni?

Če ni nobenega drugega predloga, prehajamo na glasovanje.

Prvi sklep: "Poslanske skupine k eni točki dnevnega reda 56. izredne seje Državnega zbora najavijo čas v skladu s tretjim odstavkom 67. člena Poslovnika zbora."

Glasujemo. Kdo je za? (Vsi, soglasno.) Kdo proti? (Nihče.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

Drugi sklep: "Predlagatelj predlogov priporočil, skupina poslancev s prvopodpisano Jelko Godec ima za dopolnilno obrazložitev na voljo do 15 min, za razpravo pa do 60 min. Vlada ima za predstavitev mnenja k predlogoma priporočil na voljo do 15 min, za razpravo pa do 60 min."

Glasujemo. Kdo je za? (Vsi soglasno.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

O predlogu sklepa, da Državni zbor zahteva od predsednice Republike Slovenije mnenje v zvezi z izvajanjem Zakona o pomilostitvi in potrebnimi spremembami bo zbor odločal skladno s prvim odstavkom 223. člena Poslovnika Državnega zbora po postopku določenem v desetem odstavku 64. člena Poslovnika.

Predlagam, da odločamo še o sklepu, s katerim bi matičnima delovnima telesoma, to sta Odbor za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo ter Odbor za pravosodje izjemoma omogočili delo po 22. uri, če bi bilo to seveda potrebno. Želi o tem predlogu kdo razpravljati? (Ne.) Če ne, prehajamo na glasovanje.

Na glasovanje dajem naslednji predlog sklepa: "Odbor za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo ter Odbor za pravosodje lahko za obravnavo zadeve iz dnevnega reda 56. izredne seje Državnega zbora po potrebi zasedata tudi po 22. uri."

Glasujemo. Kdo je za? (Soglasno.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

S tem zaključujem to točko.

Prehajamo na 1.A TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG ZA OBRAVNAVO PREDLOGOV ZAKONOV PO NUJNEM POSTOPKU.

Gradivo ste prejeli včeraj, s širitvijo seje Kolegija. Razpravljali in odločali bomo o štirih predlogih za obravnavo predloga zakona po nujnem postopku.

Najprej o tem, da se po nujnem postopku obravnava Predlog zakona o obnovi, razvoju in zagotavljanju finančnih sredstev. Želi besedo predstavnica Vlade, generalna sekretarka Barbara Kolenko Helbl? (Da.)

Izvolite.