Govor

Najlepša hvala za dodatno obrazložitev, predstavitev, izhodišča. Sedaj bom pri tej 7. točki dnevnega reda odprl razpravo kolegic in kolegov. Želi tu kdo razpravljati? Vidim, da ne, zato bom zaključil razpravo. Na glasovanje bom dal predlog sklepa, ki se glasi: Odbor za zadeve Evropske unije se je seznanil z izhodišči za udeležbo delegacije Republike Slovenije na zasedanju Sveta Evropske unije za zunanje zadeve, ki bo v Bruslju 27. 11. 2. 23 in jih bo podprl.

Glasujemo. Za je glasovalo 10 poslank in poslancev, proti nihče.

(Za je glasovalo 10. (Proti nihče).

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

S tem končujem 7. točko dnevnega reda.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA UREDBE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O BOJU PROTI ZAMUDAM, PROTI ZAMUDAM PRI PLAČILIH V TRGOVINSKIH POSLIH.

Gradivo k tej točki je bilo v skladu z določili Poslovnika Državnega zbora dodeljeno v obravnavo Odboru za zadeve Evropske unije kot pristojnemu odboru in Odboru za finance kot matičnemu delovnemu telesu. Slednji ga je obravnaval na 31. nujni seji 17. novembra 2023 in sprejel mnenje, ki smo ga prav tako tudi prejeli. Tako, pri tej točki bom sedaj prosil mag. Katjo Božič, državno sekretarko na Ministrstvu za finance, da nam predstavi predlog uredbe in zlasti predlog stališča Republike Slovenije. Izvolite.