Govor

Najlepša hvala, Dejan Židan, za predstavitev tega izhodišča. Tako, sedaj bom odprl razpravo kolegic in kolegov. Želi kdo razpravljati o tej točki? Vidim, da ne želite. Tako da bom to točko - vidim, da je vse jasno - zaključil. Na glasovanje bom dal predlog stališča Republike Slovenije, ki se glasi: Republika Slovenija podpira podpis in sklenitev začasnega sporazuma o trgovini med Evropsko unijo in Republiko Čile.

Glasujemo. Za je glasovalo 10 poslank in poslancev, proti nihče.

(Za je glasovalo 10.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je to stališče sprejeto.

S tem Državni zbor v rokih, ki jih zahteva delo, torej v okviru institucij, končujem točko 1.A dnevnega reda.

Zdaj bi se strinjali, prešli na obravnavo 7. točke, nato pa se vrnili k točkam po predlaganem dnevnem redu, ker so me prosili, zato, da ne rabite čakati, ker še kar nekaj točk. Tako, da bom prišel sedaj na 7. TOČKO DNEVNEGA REDA - ZASEDANJE SVETA EVROPSKE UNIJE ZA ZUNANJE ZADEVE, KI BO V BRUSLJU 27. NOVEMBRA 2023.

Gradivo k tej točki in 6. točki dnevnega reda smo prejeli od Vlade 22. novembra 2023 na podlagi 8. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije. Tudi pri tej točki bom sedaj prosil državnega sekretarja, mag. Dejana Židana, da nam predstavi izhodišča za udeležbo slovenske delegacije na zasedanju sveta. Izvolite, še enkrat, gospod državni sekretar.