Govor

Lepo pozdravljeni. Začenjam 63. sejo Kolegija predsednice in vas obveščam, da vam je bilo včeraj posredovano gradivo k 1. točki dnevnega reda.

Hkrati še vas obveščam o nadomeščanju vodje Poslanske skupine SDS Jelke Godec, jo nadomešča poslanka Suzana Lep Šimenko. Tu imam pooblastilo.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE NA DOLOČITEV ČASA OBRAVNAVE TOČK DNEVNEGA REDA 14. SEJE DRŽAVNEGA ZBORA, KI SE BO ZAČELA V PONEDELJEK, 20. NOVEMBRA.

Gradivo ste prejeli včeraj.

Odpiram razpravo, če kdo želi. Nihče.

Torej prehajamo na glasovanje. Na glasovanje dajem sklep: Sprejme se čas za obravnavo posameznih točk dnevnega reda 14. seje zbora, ki se bo začela v ponedeljek, 20. novembra 2023.

Glasujemo. Za so glasovale vse poslanske skupine, proti nihče.

Hvala lepa.

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

No, preden pa zaključim to točko, še povem, da glede časovnega poteka 14. seje Državnega zbora bo najverjetneje sprememba, in sicer mandatno-volilne zadeve bodo obravnavane namesto ponedeljka v četrtek, tako da to je to. To je pač pristojnost predsednice Državnega zbora. To je to. Naslednja točka. Zaključujem ... / oglašanje iz dvorane/ Pristojnost predsednice Državnega zbora je, da se določi, kdaj se obravnavajo točke dnevnega reda. In bo najverjet..., vedno so mandatno-volilne zadeve, nikoli niso takoj, vedno so na koncu in bodo obravnavane v četrtek najverjetneje. Toliko. Naslednja točka. Zdaj zaključujem 1. točko.

Na naslednjo točko prehajamo, in sicer to je na 2. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE NA PREDLOG ZA OBRAVNAVO PREDLOGA ZAKONA PO SKRAJŠANEM POSTOPKU.

Predlog ste prejeli s sklicem seje Kolegija.

Prehajamo na obravnavo predloga, da se po skrajšanem postopku obravnava Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o omejevanju uporabe tobačnih in povezanih izdelkov.

Izvolite, kolegica oz. gospa Barbara Kolenko Helbl, generalna sekretarka Vlade, prosim vas za dopolnilno obrazložitev.