Govor

Lepo pozdravljeni!

Pričenjam 21. sejo Odbora za pravosodje.

Lepo pozdravljam cenjene goste ter vse oziroma vabljene, bom rekla, in vse ostale prisotne!

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednji članice in člani odbora: mag. Urška Klakočar Zupančič, ki jo nadomešča poslanka Katarina Štravs, poslanko Andrejo Živic nadomešča poslanec Lenart Žavbi.

Ker k dnevnemu redu seje ni bilo predlogov za razširitev oziroma za umik katere od predlaganih točk, je določen dnevni red seje kot je bil predlagan s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - LETNO POROČILO O UČINKOVITOSTI IN USPEŠNOSTI SODIŠČ ZA LETO 2022, ki je bilo objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora.

Kot gradivo smo prejeli tudi mnenje Komisije Državnega sveta.

K tej točki pa so bili vabljeni Vrhovno sodišče, Sodni svet, Ministrstvo za pravosodje in Državni svet.

Letno poročilo o učinkovitosti in uspešnosti sodišč za leto 2022 je Državnemu zboru posredoval predsednik Vrhovnega sodišča, skladno s tretjim odstavkom 60.b. člena Zakona o sodiščih, Odbor za pravosodje pa ga bo obravnaval na podlagi četrtega odstavka 41. člena Poslovnika Državnega zbora.

Pričenjamo torej z obravnavo Letnega poročila o učinkovitosti in uspešnosti sodišč za leto 2022 in besedo dajem gospodu predsedniku Vrhovnega sodišča, dr. Miodragu Đorđeviću.

Izvolite, prosim.