Govor

Spoštovane kolegice in spoštovani kolegi!

Pričenjam 46. sejo Odbora za zunanjo politiko.

Obveščam, da so zadržani naslednji poslanci, in sicer dr. Anže Logar in pa mag. Matej Tonin.

Na seji pa s pooblastilom sodelujejo naslednji poslanke in poslanci in sicer: poslanec Andrej Hoivik nadomešča poslanko Evo Irgl, poslanec Franc Props nadomešča poslanko Lucijo Tacer, poslanec Zoran Mojškerc nadomešča poslanca Janeza Janšo in pa poslanec Rastislav Vrečko nadomešča poslanko Leno Grgurevič.

Tako vse lepo pozdravljam!

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora.

10. 11. ste prejeli predlog za širitev dnevnega reda s točko 2.a.

Predlagam najprej, da glasujemo o predlogu za širitev s točko 2.a.

Glasujemo. / oglašanje iz dvorane/ V redu? Ni? Prekinemo? / medsebojni pogovor/ Ja, zdaj sem, prekinil sem glasovanje, da se zberemo. Še enkrat, okej, glasovanje teče.

Glasujemo. Navzočih je 10 članic in članov odbora, za je glasovalo 10, proti nihče.

(Za je glasovalo 10.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je predlog sprejet in je določen dnevni red seje, kot je bil predlagan s sklicem in seveda tudi z izglasovano širitvijo.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - VPRAŠANJA IN POBUDE ČLANOV ODBORA ZA ZUNANJO POLITIKO.

Kot ste že seznanjeni, je ta točka uvrščena na dnevni red rednih sej Odbora za zunanjo politiko na podlagi prvega odstavka 3. člena Zakona o zunanjih zadevah. Torej naj vas spomnim, kot vedno, da o smiselni uporabi 245. in 246. člena Poslovnika ustna predstavitev poslanskega vprašanja ne sme trajati več kot 3 minute, odgovor predstavnika Vlade lahko traja največ 5 minut. Tako kot običajno vas tudi tokrat obveščam, da lahko poslanka ali poslanec na seji postavi največ 2 ustni vprašanji. Možno je tudi dopolnilno vprašanje poslanca, ki lahko traja največ 2 minuti in seveda tudi dopolnitev odgovora predstavnika Vlade, ki pa lahko traja največ 3 minute.

Tako kot vedno, bi najprej zbrali en sklop vprašanj, potem pa bi besedo za odgovore predali gospe ministrici. Želi kdo besedo? (Da.)

Ja, gospod Stojanovič, izvolite.