Govor

Hvala lepa.

Sedaj dajem besedo članicam in članom odbora.

Zaključujem obravnavo in predlagam odboru, da sprejme naslednji sklep: Odbor za infrastrukturo, okolje in prostor predlaga Državnemu zboru, da sprejme naslednji sklep: Državni zbor daje soglasje k programu dela in finančnemu načrtu Agencije za energijo za leto 2024 z dne 27. 9. 2023.

Prehajamo na glasovanje o predlogu sklepa. Preverite delovanje naprav kartice, če jih imate, in začnemo z glasovanjem.

Glasujemo. Tako, ugotavljam, da je ta predlog, ta sklep sprejet, zanj je glasovalo 8 poslancev, nič jih ni bilo proti.

(Za je glasovalo 8.)(Proti nihče.)

Ugotavljam torej, da je sklep sprejet.

S tem zaključujem obravnavo programa dela in finančnega načrta Agencije za energijo za leto 2024 na matičnem delovnem telesu.

Odbor bo pripravil poročilo, v katerega bo vključil sprejeti sklep. V skladu z drugim odstavkom 42. člena je potrebno določiti še poročevalca, ki bo predstavil poročilo na seji Državnega zbora. Predlagam sebe, kdo temu nasprotuje? (Ne.) Potem bom poročevalka na seji Državnega zbora jaz.

S tem zaključujem 3. točko dnevnega reda.

Prehajamo na 4. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE NA OBRAVNAVO PREDLOGA RESOLUCIJE O KREPITVI POTRESNE VARNOSTI DO LETA 2050 PREHITIMO POTRES, ki ga je Državnemu zboru v obravnavo predložila Vlada.

Za obravnavo je bilo posredovano naslednje gradivo: Predlog resolucije z dne 29. 9. 2023, mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 24. 10. 2023 ter mnenje Komisije Državnega sveta za lokalno samoupravo in regionalni razvoj z dne 2. 11. 2023. V poslovniškem roku so bili vloženi amandmaji poslanskih skupin Svoboda SD in Levica k več poglavjem. Vsa navedena gradiva so objavljena na spletni strani Državnega zbora. Na sejo so bili k obravnavi te točke povabljeni Ministrstvo za naravne vire in prostor, Komisija Državnega sveta za lokalno samoupravo in regionalni razvoj ter Zakonodajno-pravna služba.

Pričenjam drugo obravnavo predloga resolucije, v kateri bomo na podlagi 171. člena v povezavi s 126. členom Poslovnika Državnega zbora opravili razpravo in glasovanje o posameznih delih, oz. poglavjih predloga resolucije. V imenu predlagatelja dajem besedo predstavniku Ministrstva za naravne vire in prostor, predvidevam, da državnemu sekretarju, Jožetu Novaku za dopolnilno obrazložitev predloga resolucije. Izvolite.