Govor

V redu, najlepša hvala.

Obveščam vas, da začnem, da prekinem sejo, ki jo nadaljujemo ob 9. uri in 16 minut. / oglašanje iz dvorane/

PREDSEDNIK JERNEJ VRTOVEC: Torej, spoštovani kolegice in kolegi in ostali vabljeni, nadaljujemo s prekinjeno sejo Komisije za nadzor javnih financ!

Še eno pooblastilo, in sicer mag. Janez Žakelj nadomešča Jožefa Horvata na današnji seji.

Torej, prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - SUM NETRANSPARENTNOSTI IN RESNIH KORUPCIJSKIH TVEGANJ PRI POSTOPKU ODDAJE JAVNEGA NAROČILA ZA ODSTRANITEV ZAČASNIH TEHNIČNIH OVIR NA MEJI Z REPUBLIKO HRVAŠKO.

Poslanska skupina NSi je 27. 2. na Komisijo za nadzor javnih financ naslovila zahtevo za sklic nujne seje z navedeno točko dnevnega reda.

Kot gradivo k točki ste prejeli torej samo zahtevo poslanske skupine, z dvema predlogoma sklepov, ki je objavljena tudi na spletnih straneh Državnega zbora s samim sklicem seje.

K tej točki dnevnega reda so bili vabljeni mag. Janez Žakelj kot predstavnik predlagateljice, torej Poslanske skupine NSi, Ministrstvo za notranje zadeve, / odkašljevanje/ se opravičujem, Ministrstvo za finance, ki je svojo udeležbo, za svojo neudeležbo se je opravičilo, Ministrstvo za javno upravo, Direktorat za javno naročanje, Generalna policijska uprava, gospodarska družba Minis, potem neizbrani ponudnik pri izvedbi Javnega naročila, torej storitev po odprtem postopku za odstranitev tehničnih ovir na meji z Republiko Hrvaško, Komisija za preprečevanje korupcije ter naknadno še Javna agencija Republike Slovenije za varstvo konkurence, direktor se je opravičil ter Računsko sodišče Republike Slovenije.

Torej, vse prisotne res prav lepo pozdravljam, predlagam pa tako, da razpravo kot običajno opravimo, da najprej predstavnik same poslanske skupine, torej predlagatelja seje, dobi uvodno besedo, da predstavi sam, samo zahtevo za sklic seje, v nadaljevanju dobijo besedo vsi vabljeni, nato bo sledila razprava članic in članov odbora in sledi sprejemanje sklepov.

Torej, besedo uvodoma dajem gospodu Janezu Žaklju, predstavniku predlagateljice današnje seje.

Torej, izvolite, beseda je vaša.