Govor

Spoštovani kolegice poslanke, kolegi poslanci!

Pričenjam z 19. nujno sejo Komisije za nadzor javnih financ. Obveščam vas o naslednjih zadržanosti in nadomestilih in sicer: Vida Čadonič Špelič nadomešča poslanca Janeza Ciglerja Kralja, mag. Janez Žakelj nadomešča poslanca Jožefa Horvata in Andreja Živic nadomešča poslanko Moniko Pekošak.

S sklicem te seje ste prejeli tudi dnevni red seje. V poslovniškem roku ni bilo podanih nobenih predlogov za spremembo dnevnega reda in ugotavljam, da je dnevni red določen takšen, kot ste ga prejeli s samim sklicem seje.

Torej prehajamo na 1. - in tudi edino - TOČKO DNEVNEGA REDA - SPORNO FINANCIRANJE IN VPLIVANJE MINISTRICE SANJE AJANOVIĆ HOVNIK NA JAVNI RAZPIS ZA KREPITEV AKTIVNIH DRŽAVLJANSKIH PRAVIC IN OPOLNOMOČENJE NEVLADNIH ORGANIZACIJ NA PODROČJU AKTIVNIH DRŽAVLJANSKIH PRAVIC.

Poslanska skupina NSi je namreč 3. oktobra na Komisijo za nadzor javnih financ naslovila zahtevo za sklic nujne seje z navedeno točko dnevnega reda. Kot gradivo k točki ste prejeli zahtevo Poslanske skupine NSi s samimi predlogi sklepov, ki so objavljeni tudi na spletnih straneh Državnega zbora s sklicem seje. K točki dnevnega reda so bili vabljeni gospod Aleksander Reberšek kot predstavnik Poslanske skupine NSi, ki je zahtevala sklic te nujne seje, gospa Sanja Ajanović Hovnik, z njenim odstopom se je danes seznanil Državni zbor, mag. Luka Vidmar, vodja sektorja za nevladne organizacije in Ministrstvo za javno upravo, za katerega so pisno napovedali njegovo neudeležbo ter gospa Kaja Primorac, zastopnica Inštituta za preučevanje enakosti spolov, ki pa nas je obvestila, da se seje ne bo udeležila. So pa nas danes iz Ministrstva za javno upravo obvestili, da se bo seje komisije z njihove strani udeležil gospod državni sekretar Jure Trbič, ki je tudi prisoten. Torej še enkrat vse prisotne lepo pozdravljam.

Razpravo bomo opravili tako, da bo najprej besedo dobil predlagatelj v imenu Poslanske skupine NSi, poslanec Aleksander Reberšek, nato damo besedo gostom in nato spet diskusija med poslankami in poslanci.

Gospod Reberšek, beseda je sedaj vaša.