Govor

Hvala lepa. Še preden nadaljujemo, imam pooblastilo in sicer, poslanca mag. Franca Propsa nadomešča poslanec Tine Novak.

Nadaljujemo pa s predstavnikom Ministrstva za naravne vire in prostor, besedo dajem državnemu sekretarju Jožetu Novaku, če želi še on kaj dopolniti, če ne, lahko nadaljujemo z ostalimi. V redu.

Potem dajem besedo ostalim vabljenim oziroma kdo izmed zainteresirane javnosti bi želel besedo? Pa bom najprej še prebrala oziroma vas spomnila, da je v skladu z uveljavljeno parlamentarno prakso, vloga zainteresirane javnosti, ki je vabljena na sejo, da v okviru obravnave točke dnevnega reda v uvodnem delu pove ter obrazloži svoje mnenje in stališče o zadevi, ki je predmet obravnave. Ni pa predvideno, da se zunanjim vabljenim da beseda po končanem uvodnem delu oziroma med razpravo poslank in poslancev, prav tako zunanji vabljeni ne morejo s poslanci oziroma drugimi udeleženci seje polemizirati oziroma jim replicirati. Posledično vas zato pozivam oziroma prosim, da svoje poglede in stališča res strnete v tem uvodnem delu.

Sem pa bila opozorjena, ja, da nismo dali besede državnemu sekretarju, za kar se res opravičujem. K besedi vabim državnega sekretarja v Kabinetu predsednika Vlade, gospoda Danijela Levičarja. Izvolite.