Govor

Lep pozdrav na 20. nujni seji Odbora za kulturo!

Obveščam vas, da opravičil za današnjo sejo nisem dobila, pač pa imam eno pooblastilo in sicer poslanka Vera Granfol nadomešča poslanca Dejana Süča.

Ker v poslovniškem roku nisem prejela predlogov v zvezi z dnevnim redom, je določen takšen dnevni red kot ste ga prejeli s sklicem seje odbora, ta pa je pod 1. točko - Predlog sprememb proračuna Republike Slovenije za leto 2024 in točka 2. - Predlog proračuna Republike Slovenije za leto 2025.

Predlagam, da združimo obravnavo 1. in 1. točke dnevnega reda. Ali kdo temu nasprotuje? (Ne.) Vidim, da ne.

Torej, prehajamo na obravnavo 1. IN 2. TOČKE SKUPAJ - OBRAVNAVA SPREMEMB PRORAČUNA ZA LETO 2024 IN PREDLOG PRORAČUNA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA LETO 2025.

Gradivo ste 29. septembra, je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora. K točkama dnevnega reda sta bili vabljeni pred Ministrstvo za finance in Ministrstvo za kulturo.

V skladu s Poslovnikom lahko odbor predloga proračuna obravnava z vidika svojih pristojnosti, torej le v tistem delu, ki se nanaša na njegovo delovno področje. To pomeni, da bomo obravnavali le tista dela predlogov proračuna, ki se nanašata na Ministrstvo za kulturo, in sicer kot zainteresirano delovno telo.

Dajem besedo uvodoma, ker vidim, da še ni nikogar iz Ministrstva za finance, predstavniku Ministrstva za kulturo, in sicer mag. Marku Rusjanu, državnemu sekretarju.

Izvolite.