Govor

Hvala lepa.

Odpiram skupno razpravo k predlogom stališč pod A1 in A2 točko dnevnega reda. Želi kdo besedo? Ne vidim želje. S tem zaključujem razpravo in odboru predlagam, da razpravlja in odloča o naslednjem predlogu mnenja: "Odbor za finance podpira Predlog stališča Republike Slovenije do Predloga uredbe Evropskega parlamenta in Sveta o plačilnih storitvah na notranjem trgu in spremembi Uredbe EU številka 1093/2010 EPA 1088-IX EU U1213, ki ga je predložila Vlada in predlaga pristojnemu Odboru za zadeve Evropske unije, da predlog stališča sprejme."

Glasujemo. Navzočih je 12 poslancev, za je glasovalo 11 poslancev, nihče proti.

(Za je glasovalo 11.)(Proti nihče.)

Ugotavljam, da je mnenje sprejeto.

Če se strinjate odbor pristojnemu Odboru za zadeve Evropske unije poročal pisno.

S tem zaključujem A1 točko dnevnega reda.

Prehajamo na A2 TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA DIREKTIVE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O PLAČILNIH STORITVAH IN STORITVAH ELEKTRONSKEGA DENARJA NA NOTRANJEM TRGU, SPREMEMBI DIREKTIVE 98/26/ES TER RAZVELJAVITEV DIREKTIV EU 2015/2366 IN 2009/110/ES EPA 1095-IX EU U1220.

Glede na to, da ste bili uvodoma dopolnilno obrazložitev in razpravo o A2 točki dnevnega reda opravljeni v okviru A1 točke dnevnega reda odboru predlagam, da odloča o naslednjem predlogu mnenja: "Odbor za finance podpira navedeni predlog stališča, ki ga je predložila Vlada in predlaga pristojnemu Odboru za zadeve Evropske unije, da predlog stališča sprejme."

Glasujemo. Navzočih 12 poslancev, za je glasovalo 11, nihče proti.

(Za je glasovalo 11.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je mnenje sprejeto.

Ravno tako bomo Odboru za zadeve Evropske unije poročali pisno.

S tem zaključujem A2 točko dnevnega reda.

Prehajam na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG ODLOKA O SPREMEMBAH ODLOKA O OKVIRU ZA PRIPRAVO PRORAČUNOV SEKTORJA DRŽAVE ZA OBDOBJE 2024-2026.

Predlog odloka je Državnemu zboru predložila Vlada, in sicer 29. 9. 2023. Odbor predlog odloka obravnava na podlagi 108., 169.a in 171. člena Poslovnika Državnega zbora.

K točki so bili vabljeni: Ministrstvo za finance, Fiskalni svet, Urad za makroekonomske analize in razvoj ter Zakonodajno-pravna služba.

Poleg predloga odloka ste prejeli še naslednja gradiva: oceno Fiskalnega sveta, mnenje Zakonodajno-pravne službe, stališče Vlade do ocene Fiskalnega sveta ter mnenje Komisije Državnega sveta za gospodarstvo, obrt, turizem in finance.

Rok za vložitev amandmaja je potekal z začetkom obravnave predloga odloka.

Pričenjam obravnavo predloga odloka, v kateri bomo na podlagi 171. člena v povezavi s 126. členom Poslovnika Državnega zbora opravili razpravo in glasovanje o posameznih členih predloga odloka.

Besedo dajem predstavniku Vlade, da poda dopolnilno obrazložitev k členom predloženega odloka. Izvolite, Klemen Boštjančič, minister, beseda je vaša.