Govor

Lepo pozdravljeni vsi skupaj!

Danes nas je res veliko, tako da se opravičujem majčkeno za to, kar vas prosimo, kakšnega, če se lahko umakne zato, da bodo poslanci lahko sedeli ob mizi, da bodo imeli možnost dostopa do svojega mikrofona in seveda do glasovalne naprave. Vse članice in člane odbora ter ostale prisotne lepo pozdravljam.

Pričenjam 13. sejo Odbora za finance.

Obveščam vas, da imamo danes na seji kot nadomestne članice in člani odbora sodeluje: gospa Iva Dimic namesto Jerneja Vrtovca in pa dr. Matej Vatovec namesto Milana Jakopoviča.

S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje odbora. Dne 13. 10. ste prejeli tudi obvestilo o širitvi dnevnega reda za A1 ena in A2 točko dnevnega reda na podlagi 154.d člena Poslovnika Državnega zbora. Ker v poslovniškem roku nisem prejela drugih predlogov, v zvezi z dnevnim redom ugotavljam, da je določen takšen dnevni red kot ste ga prejeli s sklicem seje in navedeno širitvijo.

Tako prehajam na 1A TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA UREDBE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O PLAČILNIH STORITVAH NA NOTRANJEM TRGU IN SPREMEMBI UREDBE EU ŠTEVILKA 1093/2010.

Gradivo k A1 in A2 točki dnevnega reda ste prejeli od Vlade dne 12. 10. 23 na podlagi prvega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije. Ker sta oba predloga stališč, ki ju obravnavamo danes vsebinsko povezana predlagam, da uvodno dopolnilno obrazložitev in razpravo opravimo skupaj v okviru te točke dnevnega reda, glasovali pa bomo posebej o podpori k posameznemu predlogu stališča.

Predlagatelj stališč pri navedenih točkah je Vlada Republike Slovenije. Odbor bo kot matično delovno telo obravnaval na podlagi drugega odstavka 154.h člena Poslovnika Državnega zbora. Poslovniško določen rok za vložitev amandmajev matičnega delovnega telesa je najkasneje dva dni pred sejo pristojnega odbora. K obema navedenima točkama so vabljeni predstavnice ter predstavniki Ministrstva za finance. Želi besedo predstavnica Ministrstva za finance? Izvolite, gospa Nikolina Prah, državna sekretarka, izvolite.