Govor

Hvala lepa.

Odpiram razpravo. Želi kdo razpravljati? Ne vidim želje po tem. Tako zaključujem razpravo.

In odboru predlagam, da razpravlja in odloča o naslednjem predlogu mnenja: Odbor za finance podpira Predlog stališča Republike Slovenije do Predloga uredbe Evropskega parlamenta in Sveta o okviru za dostop do finančnih podatkov in sprememb uredb številka 1093/2010, številka 1094-2010, številka 1095/2010 in 2022/2554 in predlaga pristojnemu Odboru za zadeve Evropske unije, da predlog stališča sprejme.

Glasujemo. Navzočih je 13 poslancev, za je glasovalo 13, proti nihče.

(Za je glasovalo 13.)(Proti nihče.)

Ugotavljam, da je mnenje sprejeto.

In če se strinjate, bomo Odboru za zadeve Evropske unije poročali pisno. (Da.) S tem zaključujem prvo 1 točko dnevnega reda.

In prehajamo na 2. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG ODLOKA O SPREMEMBAH ODLOKA O OKVIRU ZA PRIPRAVO PRORAČUNOV SEKTORJA DRŽAVA ZA OBDOBJE OD 2022 DO 2024.

Predlog odloka je Državnemu zboru predložila Vlada.

Odbor predlog, predlog odloka obravnava na podlagi 108., 169.a in 171. člena Poslovnika Državnega zbora.

K tej točki so bili vabljeni: Ministrstvo za finance, Fiskalni svet, Urad Republike Slovenije za makroekonomske analize in razvoj ter Zakonodajno-pravna služba.

Poleg predloga ste prejeli še naslednja gradiva: oceno Fiskalnega sveta, stališče Vlade do ocene Fiskalnega sveta, mnenje Zakonodajno-pravne službe, dopis upravnega odbora Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije ter mnenje Komisije Državnega sveta za gospodarstvo, obrt, turizem in finance. Rok za vložitev amandmajev se je iztekel v četrtek, 2. 11. 2023.

Pričenjam obravnavo predloga odloka, v katerem bomo na podlagi 171. člena v povezavi s 126. členom Poslovnika Državnega zbora opravili razpravo in glasovanje o posameznih členih predloga odloka.

Besedo dajem predstavnici Vlade, da poda dopolnilno obrazložitev k členom predloženega odloka. Gospa državna sekretarka, mag. Saša Jazbec, izvolite.