Govor

Lepo pozdravljeni vsi skupaj!

Pričenjam 14. sejo Odbora za finance.

Obveščam vas, da je zadržan, se seje ne more udeležiti, se pravi Franc Breznik.

S sklicem seje ste prejeli predlagani dnevni red seje odbora. Dne 26. 10. 2023 ste prejeli obvestilo o širitvi dnevnega reda z A1. točko dnevnega reda, na podlagi 154.d člena Poslovnika.

V skladu s 65. členom Poslovnika bi predlagala, da odbor obravnava točke v naslednjem vrstnem redu: A1., 2., 1., 3., 4., 5. in 6. točka, da bo lahko zagotovljena tudi ustrezna prisotnost ministrstva pri obravnavi posameznih točk. Kot vemo, bo kmalu potem zasedala tudi KNJF, zaradi tega, da bo zagotovljeno, da so prisotni ustrezni predstavniki ministrstva. Ali kdo temu nasprotuje? (Ne.) Ne vidim nasprotovanja. Ker v poslovniškem roku nisem prejela drugih predlogov v zvezi z dnevnim redom, ugotavljam, da je določen takšen dnevni red kot ste ga prejeli s sklicem seje in navedeno širitvijo ter s spremenjenim vrstnim redom obravnave posameznih točk.

Tako, prehajamo na TOČKO A1. DNEVNEGA REDA - PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA UREDBE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O OKVIRU ZA DOSTOP DO FINANČNIH PODATKOV IN SPREMEMB UREDB, ŠT. 1093/2010 ŠT. 1094/2010, 1095/2010 IN 2022/2554.

Gradivo k tej točki ste prejeli od Vlade dne 25. 10. 23. na podlagi prvega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije. Predlagatelj stališča je Vlada Republike Slovenije. Odbor bo kot matično delovno telo točko obravnaval na podlagi drugega odstavka 154.h člena Poslovnika Državnega zbora.

K tej točki so vabljeni predstavnice ter predstavniki Ministrstva za finance. Želi besedo predstavnik oziroma predstavnica Ministrstva za finance? (Da.)

Izvolite, Nikolina Prah, državna sekretarka.