Govor

Spoštovane kolegice poslanke in kolegi poslanci, gospe in gospodje!

Začenjam 50. izredno sejo Državnega zbora, ki je bila sklicana na podlagi drugega odstavka 58. člena in prvega odstavka 60. člena Poslovnika Državnega zbora.

Obvestil o odsotnih poslankah in poslancih seje ter o vabljenih na sejo sta objavljeni na e-klopi. Vse prisotne lepo pozdravljam.

Prehajamo na določitev dnevnega reda 50. izredne seje Državnega zbora, katerega predlog ste prejeli v ponedeljek, 23. oktobra, s sklicem seje. O predlogu bomo odločali v skladu z drugim odstavkom 64. člena Poslovnika Državnega zbora.

Prehajamo na obravnavo in odločanje o predlogu za umik. Poslanske skupine Svoboda, SD in Levica Državnemu zboru predlagajo, da z dnevnega reda 50. izredne seje umakne 2. točko dnevnega reda, to je Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o davku na dodano vrednost, po nujnem postopku.

Predlog ste prejeli včeraj, 25. oktobra, in je objavljen na e-klopi. Želi morda predstavnik predlagatelja besedo? Ne. Želi besedo predstavnik Vlade oziroma predstavnica kot predlagatelja zakona? Tudi ne. Želite besedo predstavniki poslanskih skupin? Tudi ne. Dobro.

Potem ne bo razprave o predlogu umika in prehajamo na odločanje. Prosim vas, da preverite delovanje svojih glasovalnih naprav in odločamo o predlogu za umik 2. točke dnevnega reda 50. izredne seje.

Glasujemo. Navzočih je 47 poslank in poslancev, za jih je glasovalo 44, proti pa 1.

(Za je glasovalo 44.) (Proti 1.)

Ugotavljam, da je predlog za umik sprejet.

Obveščam vas vse, da ker je bil sprejet predlog za umik, je postala 2. točka dnevnega reda brezpredmetna.

Zdaj prehajamo na glasovanje o določitvi dnevnega reda. Zboru predlagam, da za današnjo sejo določi dnevni red, kot ste ga prejeli s sklicem s sprejeto spremembo, torej umikom.

Glasujemo. Navzočih je 47 poslank in poslancev, za jih je glasovalo 46, proti pa nihče.

(Za je glasovalo 46.) (Proti nihče.)

In ugotavljam, da je dnevni red 50. izredne seje zbora določen.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE NA DRUGO OBRAVNAVO PREDLOGA ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVI ZAKONA O TUJCIH.

Se opravičujem, izvolite kolegica Godec, postopkovno, predvidevam, ja.