Govor

Spoštovane kolegice in kolegi, spoštovani gostje, začenjamo 7. redno sejo Komisije za nadzor javnih financ. Vse lepo pozdravljam.

Obveščam vas, da je prišlo eno oziroma dve nadomestili, prvo nadomestilo je to, da Tamara Vonta nadomešča poslanca Rastislava Vrečka, in drugo obvestilo o nadomeščanju je, da Andreja Živic nadomešča poslanca Franca Prosa. In Janez Žakelj nadomešča poslanca Jožefa Horvata.

Torej s sklicem seje ste prejeli sam dnevni red seje komisije. V poslovniškem roku nisem prejel predlogov za spremembo in je dnevni red določen takšen kot je bil posredovan s samim sklicem. Eno še obvestilo, in sicer 1. točka dnevnega reda danes odpade zaradi tega, ker, pa je prestavljena na naslednjo redno sejo, ker ni zagotovljenega gosta, ki bi lahko podal k drugi točki ustrezno poročilo.

Torej prehajamo na … / oglašanje iz dvorane/ Počakajte, da preberem do konca, pa bomo. Torej, dnevni red bo takšen, in sicer samo ena točka dnevnega reda, in sicer Poročilo Ministrstva za finance o opravljenih postopkih inšpekcijskega nadzora nad porabo sredstev državnega proračuna v obdobju od 1. 7. do 31. 12. 2022.

In preden preidemo na to točko in samo razpravo, postopkovno, gospa Vonta.