Govor

Spoštovani članice in člani Komisije za nadzor javnih financ, se opravičujem za zamudo zaradi težav z zagotavljanjem sklepčnosti.

Vse članice in člane komisije ter vabljene goste lepo pozdravljam na današnji seji!

Torej pričenjamo z 10. redno sejo Komisije za nadzor javnih financ. Obveščam vas, da so zadržani naslednji poslanke, poslanci in sicer Aleksander Reberšek, od ostalih pa še nimamo, še nimamo pooblastil ali podatkov o odsotnosti.

S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje komisije. Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za spremembo, je določen takšen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s samim sklicem.

Torej poslanke in poslanci prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - POROČILO RAČUNSKEGA SODIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE O DELU ZA LETO 2022. Komisija poročilo obravnava kot matično delovno telo v skladu s četrtim odstavkom 41. člena Poslovnika Državnega zbora. Računsko sodišče je poročilo Državnemu zboru poslalo na podlagi 5. člena Zakona o Računskem sodišču. K tej točki so bili vabljeni gospa Jana Ahčin, predsednica Računskega sodišča, ki jo lepo pozdravljam, Komisija Državnega sveta za gospodarstvo, obrt, turizem in finance in še Računsko sodišče, morebiti ostali predstavniki.

Torej besedo za uvodno predstavitev poročila o delu za leto 2022 dajem predsednici Računskega sodišča, gospe Jani Ahčin.

Izvolite.