Govor

Spoštovane članice in člani Komisije za nadzor javnih financ, dragi vabljeni gostje.

Pričenjamo z 11. redno sejo Komisije za nadzor javnih financ, obveščam vas, da nihče ni zadržan, prav tako nihče nadomešča nobenega drugega poslanca, poslanko. S sklicem seje ste prejeli tudi dnevni red seje komisije in ker v poslovniškem roku ni bilo predlogov za spremembo določen takšen dnevni red seje kot ste ga prejeli s samim sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA IN SICER REVIZIJSKO POROČILO RAČUNSKEGA SODIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE Z NASLOVOM RAČUNOVODSKI IZKAZI IN PRAVILNOSTI POSLOVANJA ZAVODA ZA ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE SLOVENIJE ZA LETO 2021.

Komisija revizijsko poročilo z dne 26. aprila 2023, ki je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora s sklicem seje, obravnava na podlagi 39. člena Poslovnika Državnega zbora. K tej točki sem vabil na sejo gospo Jano Ahčin, predsednico Računskega sodišča, dr. Tatjano Mlakar, generalno direktorico Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, Računsko sodišče Republike Slovenije in tudi Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Sedaj besedo uvodoma za predstavitev revizijskega poročila dajem mag. Mojci Planinšek, drugi namestnici predsednice Računskega sodišča. Tako da, beseda je vaša. Izvolite.