Govor

Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne prav lepo pozdravljam.

Začenjam 5. sejo Odbora za izobraževanje, znanost in mladino. Obveščam vas, da je zadržana in se seje ne more udeležiti kolegica Iva Dimic. Na seji kot nadomestni član sodeluje kolega Soniboj Knežak, ki nadomešča poslanca Damjana Zrima.

S sklicem seje ste prejeli dnevni red. ker v poslovniškem roku nisem prejela predlogov za njegovo spremembo, je določen takšen dnevni red, kot ste ga sprejeli s sklicem.

PREHAJAMO NA 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE PREDLOG REBALANSA PRORAČUNA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA LETO 2023. Gradivo je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora. Na sejo so vabljeni Ministrstvo za finance, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije in Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje. Obravnavo bomo opravili na podlagi 166. člena Poslovnika Državnega zbora kot zainteresirano delovno telo. V skladu s Poslovnikom Državnega zbora lahko odbor kot zainteresirano delovno telo obravnava predlog rebalansa proračuna z vidika svojih pristojnosti, torej le v tistem delu, ki se nanaša na njegovo delovno področje. To pomeni, da bomo obravnavali le tisti del predloga, ki se nanaša na Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje ter na Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije.

Prehajamo na predstavitev predloga rebalansa proračuna Republike Slovenije za leto 2023. Za dopolnilno obrazložitev predloga dajem besedo predstavnici Ministrstva za finance, gospe Anki Oražem. Izvolite.