Govor

Lep pozdrav vsem! Upam, da imamo dovolj prostora, zaenkrat. Kaže, da je.

Torej, pozdravljam vse članice in člane Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo in vse vabljene in ostale prisotne!

Pričenjam 28. nujno sejo Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo.

Nekaj pooblastil imamo. Poslanka Alenka Helbl nadomešča poslanko Anjo Bah Žibert, poslanka Nataša Avšič Bogovič nadomešča poslanko Sandro Gazinkovski, poslanec Tomaž Lah nadomešča poslanca Teodorja Uraniča in poslanec Milan Jakopovič nadomešča poslanko Natašo Sukič.

K dnevnemu redu ni bilo predlogov za razširitev oziroma za umik zadeve in je določen dnevni red kot je bil opredeljen s sklicem.

Preden začnemo s 1. in 2. točko, predlagam odboru, da združimo obravnavo 1. in 2. točke dnevnega reda in sicer tako, da bi najprej dali besedo vabljenim predstavnikom predlagateljev za predstavitev obeh predlogov aktov, temu pa potem sledi razprava članic in članov odbora o obeh predlogih aktov skupaj. Ali kdo takemu predlogu nasprotuje? (Ne.)

Potem prehajamo na 1. IN 2. TOČKO DNEVNEGA REDA - OBRAVNAVA PREDLOGA SPREMEMB PRORAČUNA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA LETO 2024 IN PREDLOGA PRORAČUNA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA LETO 2025, ki ju bomo v okviru pristojnosti odbora obravnavali kot zainteresirano delovno telo.

Navedena predloga sta bila dne 2. 10. objavljena na spletnih straneh Državnega zbora in k tema točkama dnevnega reda so bili vabljeni: Ministrstvo za notranje zadeve, Ministrstvo za javno upravo, Ministrstvo za digitalno preobrazbo in Ministrstvo za finance.

In prehajamo na predstavitev obeh predlogov in besedo dajem vabljenim na sejo.

Najprej besedo dajem predstavnici Ministrstva za finance, gospe Cvetki Rogač.

Izvolite.