Govor

Jaz vam res predlagam, da zdaj ste zašli že v vsebino in ste v svoji stari maniri vaše stranke in vaše poslanske skupine zopet pričeli z osebno diskreditacijo neke osebe, ki je ni tukaj in za katero niti nismo pristojni kot parlamentarno delovno telo. Jaz še enkrat vas pozivam, dajte si prebrati kaj je napisal predsednik Komisije za preprečevanje korupcije. Dajte si prebrati, mogoče boste potem razumeli.

Ne bom zdaj še enkrat ponavljala kaj je napisal, na kateri člen se je skliceval, bom vam še pa enkrat ponovila kaj ta člen govori, o čem govori. Ta člen taksativno našteva, katere so tiste pristojnosti, ki jih Državni zbor ima. Še enkrat, nadzira premoženjsko stanje, sprejemanje daril, omejitev poslovanja, nasprotje interesov in nezdružljivost funkcije s pridobitno dejavnostjo predsednika Komisije za preprečevanje korupcije in njegovih obeh namestnikov. Zavajate tudi, ko govorite o kršitvah Ustave in zakona. Takšne kršitve namestniku niso bile nikoli očitane. Očitane so mu kršitve integritete, za te je pa pristojna Komisija za preprečevanje korupcije. In mimogrede, Komisija za preprečevanje korupcije je ravno tako kot Državni zbor, avtonomen in samostojen organ. Tako kot ne more Državni zbor KPK narekovati kaj bo počel in kako bo počel, tudi ne more KPK narekovati Državnemu zboru za kaj je pristojen.

In drugič, to ni prvi tovrsten dopis, ki smo ga prejeli iz KPK v vseh teh letih, v vseh teh mandatih, ampak je to pogosta stvar, ki se dogaja in ta komunikacija med obema inštitucijama je ves čas vzpostavljena.

Sedaj pa dajem besedo Urški Klakočar Zupančič, ki se je pred vami prijavila.

Izvolite.