Govor

Dober dan.

Pričenjam 20. nujno sejo Mandatno-volilne komisije.

Vse članice in člane lepo pozdravljam. Med nami pozdravljam še novega člana, pridružil se nam je namreč Jurij Lep, lepo pozdravljen. / oglašanje iz ozadja/

Obveščam vas, da so opravičeni z današnje seje Ferenc Horváth, Anja Bah Žibert, Jelka Godec in Bojana Muršič, potem pa imamo še nekaj nadomeščanj, in sicer Lucija Tacer nadomešča Boruta Sajovica, Milan Jakopovič Mateja Tašnerja Vatovca in Sara Žibrat Aleksandra Prosena Kralja.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red: 1. točka - Administrativne zadeve. K dnevnemu redu ni bilo predlogov za razširitev oziroma za umik, zato je določen dnevni red kot je bil s sklicem tudi predlagan.

In prehajamo kar na 1. TOČKO.

V tem okviru bomo obravnavali vlogo poslanca Jurija Lepa za najem službenega stanovanja. Vlogo poslanca z dne 21. september 2023 ste zaradi varstva podatkov prejeli v varovani predal sistemu UDIS. Poslanec Jurij Lep oddaja vlogo za najem službenega stanovanja na podlagi 9. člena drugega odstavka 10. člena Stanovanjskega pravilnika, v skladu s katerim lahko Mandatno-volilna komisija nezasedena stanovanja odda prosilcu v najem tudi med mandatom in brez objave razpisa. Kolega poslanec izpolnjuje merila za dodelitev stanovanja, želeno stanovanje navedeno v vlogi pa je nezasedeno, zato da zato seveda predlagam članicam in članom, da tej vlogi ugodimo.

Želi kdo razpravljati? Ugotavljam, da ne. Zaključujem razpravo.

Na podlagi prvega odstavka 8. člena v zvezi z drugim odstavkom 10. člena Stanovanjskega pravilnika na glasovanje dajem naslednji predlog sklepa: Mandatno-volilna komisija poslancu Juriju Lepu za čas mandata poslanca v mandatnem obdobju Državnega zbora 2022 do 2026 dodeli v najem službeno stanovanje stanovanjskega sklada Državnega zbora, navedeno v vlogi z dne 21. 9. 2023.

Glasujemo. 12 glasov za, nihče proti.

(Za je glasovalo 12.)(Proti nihče.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

Zaključujem to točko dnevnega reda in 20. nujno sejo Mandatno-volilne komisije. Hvala lepa.