Govor

Vse članice in člane odbora, vabljene in ostale prisotne prav lepo pozdravljam!

Začenjam 5. nujno sejo Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino.

Obveščam vas, da kot nadomestna članica je danes na odboru gospa Andreja Živic, ki nadomešča poslanko Vero Granfol in Rado Gladek, ki nadomešča poslanko Alenko Jeraj.

Ker v poslovniškem roku nisem prejela predlogov za spremembo dnevnega reda, ugotavljam, da je določen dnevni red seje tako kot ste ga sprejeli s sklicem.

Na dnevnem redu imamo eno točko, in sicer Predlog zakona o interventnih ukrepih v vzgoji in izobraževanju.

Torej, kar prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – PREDLOG ZAKONA O INTERVENTNIH UKREPIH V VZGOJI IN IZOBRAŽEVANJU.

Gradivo za to točko dnevnega reda je bilo objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora in sicer predlog zakona, zahteva za sklic izredne seje Državnega zbora, ki jo je predlagala skupina poslank in poslancev, s prvopodpisanim mag. Borutom Sajevicem, mnenje Zakonodajno-pravne službe, mnenje Komisije Državnega sveta za kulturo, znanost, šolstvo in šport, vloženi amandmaji Poslanske skupine Svoboda, Poslanske skupine Socialnih demokratov in Poslanska skupina Levica.

K tej točki dnevnega reda so vabljeni Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvo za finance, zakon, ki se je opravičilo, Zakonodajno-pravna služba in Državni svet.

Kolegij predsednice Državnega zbora je na 16. redni seji, 4. 10., torej včeraj, odločil, da se predlog zakona obravnava po nujnem postopku. Zato ga bo odbor obravnaval na podlagi 126. in 143. člena Poslovnika. Amandmaje so vložili Poslanska skupina Svoboda, Poslanska skupina Socialnih demokratov in Poslanska skupina Levica. Kot veste, se amandmaji lahko vlagajo do zaključka razprave o členih predloga zakona.

Začenjamo drugo obravnavo predloga zakona, o kateri bomo opravili razpravo in glasovanje o posameznih členih predloga zakona.

Želi besedo predlagatelj, torej Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport?

Dr. Boris Černilec, izvolite.