Govor

Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne prav lepo pozdravljam.

Začenjam 13. nujno sejo Odbora za izobraževanje, znanost in mladino.

Obveščam vas, da je zadržan in se seje ne more udeležiti kolegica Alenka Helbl, ki jo nadomešča poslanec Rado Gladek. Imam še eno pooblastilo, in sicer Dejana Zavca nadomešča kolega Aleš Rezar.

S sklicem seje ste prejeli dnevni red. Ker v poslovnem poslovniškem roku nisem prejela predlogov za njegovo spremembo, je določen takšen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – PONOVNI POZIV VLADI, NAJ POVIŠANJE CEN PROGRAMOV VRTCEV ZARADI DVIGA STROŠKOV DELA NE PREVALI NA OBČINE IN STARŠE.

Poslanska skupina Nova Slovenija - Krščanski demokrati je 12. aprila 2023 vložila zahtevo za sklic nujne seje Odbora za izobraževanje, znanost in mladino z navedeno točko dnevnega reda. Gradivo je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora s sklicem. Vabljeni na sejo so razvidni iz sklica, zato jih ne bom brala.

Članice in člani ste danes prejeli tudi dopis Skupnosti vrtcev Slovenije in Skupnosti občin Slovenije z njihovimi stališči o obravnavani tematiki. Opravičila se je predsednica Zveze ravnateljev vrtcev.

Za predstavitev zahteve dajem najprej besedo predstavnici predlagatelja, kolegici Ivi Dimic. Iva, izvoli.