Govor

Spoštovane kolegice poslanke, poslanci, ostali vabljeni.

Pričenjam današnjo 7. sejo Odbora za zdravstvo, ki je bila sklicana na podlagi 47. člena Poslovnika.

Na seji kot nadomestni člani odbora s pooblastili sodelujejo: poslanec Jurij Lep, ki nadomešča poslanko Terezo Novak, poslanec Jožef Horvat, ki nadomešča poslanko Ivo Dimic in poslanka dr. Tatjana Greif, ki nadomešča poslanca Miha Kordiša.

S sklicem seje, dne 20. septembra 2023, ste prejeli predlog dnevnega reda seje odbora in sicer: 1. točka Predlog zakona o digitalizaciji, druga obravnava; 2. točka Razno.

Ker do pričetka seje ni bilo predlogov v zvezi z dnevnim redom, je določen dnevni red seje kot je bil predlagan s sklicem, zato kar pričenjamo s

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE PREDLOG ZAKONA O DIGITALIZACIJI, KI GA JE V OBRAVNAVO V DRŽAVNI ZBOR POSREDOVALA VLADA REPUBLIKE SLOVENIJE.

Kot gradivo objavljeno na spletni strani Državnega zbora ste prejeli: predlog zakona, mnenje Zakonodajno-pravne službe, pripombe informacijskega pooblaščenca, mnenje Komisije Državnega sveta za socialno varstvo, delo, zdravstvo in invalide, mnenje in predloge za amandmaje Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, predloge za amandmaje Nacionalnega inštituta za javno zdravje in mnenje Komisije za preprečevanje korupcije.

K tej točki dnevnega reda so bili vabljeni predstavniki Vlade, Ministrstva za zdravje, Zakonodajno-pravna služba, Državni svet, Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, informacijski pooblaščenec, Komisija za preprečevanje korupcije in Nacionalni inštitut za javno zdravje.

Pričenjamo z drugo obravnavo predloga zakona, v kateri bomo opravili razpravo in glasovanje. Amandmaji k predlogu zakona so se vlagali do vključno četrtka, 28. septembra 2023 in ugotavljam tudi, da amandmaji niso bili vloženi. Odboru predlagam, da se razprava o vseh členih združi v skladu s prvim odstavkom 128. člena Poslovnika. Po opravljeni razpravi pa bi opravili glasovanje. A temu kdo nasprotuje?

Besedo dajem ministrstvu za zdravje in sicer, državnemu sekretarju gospodu Marjanu Pintarju. Izvolite.