Govor

Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne lepo pozdravljam!

Začenjam 19. sejo Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti, samo Miha Kordiš, na seji kot nadomestna članica odbora s pooblastili pa sodeluje gospa Alenka Jeraj namesto Eve Irgl.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red:

- Predlog zakona o dopolnitvi Zakona o socialno varstvenih prejemkih.

- Predlog zakona o dopolnitvah Zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih.

- Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o urejanju trga dela.

- Razno.

Ker v poslovniškem roku ni bilo predlogov za spremembo dnevnega reda ugotavljam, da je določen dnevni red seje kot ste ga prejeli s sklicem.

K 1., 2. in 3. točki je bilo na spletnih straneh Državnega zbora objavljeno gradivo. Glede na to pa, da imamo k prvim trem točkam iste vabljene, jih bom naštela samo enkrat seveda, če se vsi strinjate s tem.

Torej, vabljeni k prvim trem točkam so: predlagatelj v imenu skupine volivk in volivcev, magister Gregor Macedoni, gospod Janez Kerin, gospod Andrej Kavšek in gospod Samo Pogorevc. Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Zakonodajno-pravna služba, Državni svet, Skupnost občin Slovenije, Svet romske skupnosti Republike Slovenije in Amnesty International.

Prehajamo na 1. TOČKO, TO JE PREDLOG ZAKONA O DOPOLNITVI ZAKONA O SOCIALNO VARSTVENIH PREJEMKIH. Pričenjam drugo obravnavo predloga zakona, v kateri bomo opravili razpravo in glasovanje o posameznih členih predloga zakona. Gradivo za sejo je bilo objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora.

Besedo dajem vabljenim na sejo. Za dopolnilno obrazložitev predloga zakona dajem besedo predlagateljem. Najprej moram povedati, da se je mag. Gregor Mecedoni opravičil in pooblastil gospoda Janeza Kerina, Andreja Kavška, Sama Pogorelca za obrazložitev, tako da eden izmed vas prosim, če se predstavite in začnete z vašo obrazložitvijo. Hvala.