Govor

Želi še kdo kakšno besedo? Zdaj, Vlada pravi, da za petek ne more zagotoviti, da verjetno na soboto, nedeljo ne bi šli, čeprav bi lahko kakšno solidarnostno oddelali, ampak bolj v hecu, da ne bo kakšnega nesporazuma. Če ni možnosti, pač ostajamo na predlogu, ki je bil predlagan, tako da predlagam, da gremo na glasovanje.

Na glasovanje dajem naslednji sklep: "V skladu z 2. odstavkom 58. člena Poslovnika Državnega zbora se na dnevni red 48. izredne seje Državnega zbora uvrsti naslednja točka dnevnega reda: Predstavitev proračunskega memoranduma 2024/2025, Predloga sprememb proračuna Republike Slovenije za leto 2024 in Predloga proračuna Republike Slovenije za leto 2025."

Glasujemo. Kdo je za? (Svoboda, Levica in SD.) Kdo je proti? (Nihče.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

Gremo na naslednji sklep: "Za predstavitev proračunskih dokumentov na seji Državnega zbora imata predsednik Vlade in minister za finance na voljo skupaj do 60 min.

Glasujemo. Kdo je za? (Svoboda, Levica in SD.) Kdo je proti? (?)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

S tem zaključujem to točko dnevnega reda.

Časovni potek in razpored sej delovnih teles bosta posredovana poslankam in poslancem, skupaj s pojasnili glede vlaganja amandmajev.

Preden zaključimo sejo kolegija, bomo odločali še o predlogih za delo delovnih teles po 22. uri. Gre za 36. in 37. nujno sejo Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor, ki bosta potekali danes in jutri. Drugič, nadaljevanje 26. nujne seje in 27. nujne seje Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo, ki bosta v petek, 6. 10. 2023 ter za skupno nujno sejo odbora za infrastrukturo, okolje in prostor ter odbora za gospodarstvo, ki bo v sredo 11. 10. 2023.

Predloge predsednic navedenih delovnih teles ste prejeli. Odpiram razpravo. Želi kdo kaj razpravljati glede te pobude za delo preko 22. ure? (Ne.) Če ni, prehajamo na odločanje.

Na glasovanje dajem najprej naslednji predlog sklepa: "Odbor za infrastrukturo, okolje in prostor lahko obravnavo zadev iz dnevnega reda 36. in 37. nujne seje 4. in 5. 10. 2023 po potrebi zaseda tudi po 22. uri."

Glasujemo. Kdo je za? (Svoboda, Levica in SD.) Kdo je proti? (SDS in Nova Slovenija.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

Na glasovanje dajem naslednji predlog sklepa: "Odbor za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo lahko za obravnavo zadev iz dnevnega reda 1. nadaljevanja 26. nujne in 27. nujne seje 6. 10. 2023, po potrebi zaseda tudi po 22. uri."

Glasujemo. Kdo je za tak predlog sklepa? (Svoboda, SD in Levica.) Kdo je proti? (SDS in NSi.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

Na glasovanje dajem še naslednji predlog sklepa: "Za obravnavo zadeve iz dnevnega reda skupne nujne seje, to je 38. nujne seje Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor ter 22. nujne seje Odbora za gospodarstvo, ki bo 11. 10. 2023 lahko navedeni delovni telesi po potrebi zasedata tudi po 22. uri.«

Kdo je za? (Svoboda, Levica, SD.) Je kdo proti? (Nova Slovenija, SDS.)

Ugotavljam, da je tudi ta sklep sprejet.

S tem se vam zahvaljujem za udeležbo in zaključujem 56. sejo Kolegija.

Hvala.