Govor

Dober dan!

Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne prav lepo pozdravljam!

Pričenjam 7. sejo Odbora za kulturo.

Obveščam vas, da je zadržana in se seje ne more udeležiti poslanka Iva Dimic. Na seji kot nadomestni člani in članice odbora s pooblastili sodelujejo: poslanca Bojana Podkrajška nadomešča Andrej Kosi, poslanca Dušana Stojanoviča nadomešča dr. Mirjam Bon Klanjšček, poslanca Tomaža Lisca nadomešča Žan Mahnič, poslanko Tamaro Vonta nadomešča Aleksander Prosen Kralj. Nezasedeno mesto poslanca ali poslanke nadomešča poslanec Tomaž Lah.

Ker v poslovniškem roku nisem prejela predlogov za spremembo dnevnega reda, ugotavljam, da je določen dnevni red seje kot ste ga prejeli s sklicem.

Dnevni red obsega en lep nabor poročil in sicer:

1. točka - Poročilo o izvajanju Resolucije o nacionalnem programu za jezikovno politiko 2021 do 2025 za leto 2022, drugič: Letno poročilo Sveta za radiodifuzijo za obdobje 2022/2023, se pravi maj 2022 do april 2023 in tretjič: Poročilo o delovanju Nadzornega sveta Javnega zavoda Radiotelevizija Slovenija za leto 2022.

Smo pri 1. TOČKI DNEVNEGA REDA. Gradivo je bilo objavljeno na spletni strani Državnega zbora, in sicer Poročilo o izvajanju Resolucije o nacionalnem programu za jezikovno politiko in mnenje Komisije Državnega sveta za kulturo, znanost, šolstvo in šport.

K 1. točki sem vabila Ministrstvo za kulturo, Državni svet in Nacionalni svet za kulturo.

Besedo najprej dajem predstavniku Ministrstva za kulturo, državnemu sekretarju mag. Marku Rusjanu.

Prosim.