Govor

Najlepša hvala za vašo obrazložitev.

Zaključujem torej obrazložitev oziroma sprašujem ali se bo kdo prijavil za razpravo k tej točki? Ker ne vidim nikogar prijavljenega, bom torej razpravo zaključila in bomo prešli na glasovanje.

Zdaj bom še enkrat prebrala naslov gradiva o katerem glasujemo, zaradi zapisnika.

»Odbor za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano podpira predlog stališča Republike Slovenije do predloga sklepa Sveta o podpisu v imenu Unije sporazuma o prostovoljnem partnerstvu med Evropsko unijo in Republiko Slonokoščena obala o izvrševanju zakonodaje, opravljanju in trgovanju na področju gozdov pri uvozu lesa in lesnih proizvodov v Evropsko unijo in predlaga Odboru za zadeve Evropske unije, da predlog stališča sprejme.«

Glasujemo. Za je glasovalo 11 poslank in poslancev, proti nihče.

(Za je glasovalo 11.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da s tem tudi zaključujem 1.a točko dnevnega reda.

Prehajam na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – PREDLOG ZAKONA O DOPOLNITVI ZAKONA O KMETIJSKO GOZDARSKI ZBORNICI, ki ga je Državnemu zboru v obravnavo predložila skupina poslank in poslancev s prvopodpisano Matejo Čalušić in je objavljen na spletni strani Državnega zbora. Kolegij predsednice Državnega zbora je na 42. seji 19. maja letos sklenil, da se predlog zakona obravnava po skrajšanem postopku. Na predlog skupine 27 poslank in poslancev v Državnem zboru na 11. seji je ponovno odločal o uvrstitvi postopka in ponovno odločil, da se predlog navedenega zakona obravnava po skrajšanem postopku. Kot gradivo ste poleg predloga zakona prejeli mnenje Zakonodajno-pravne službe 24. avgusta letos ter pripombe Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije. 6. septembra pa ste sprejeli še mnenje Komisije Državnega sveta za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. K tej točki sem vabila Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Zakonodajno-pravno službo, Državni svet, svet in Kmetijsko gozdarsko zbornico, kakor tudi seveda predlagateljico oziroma prvopodpisano. V poslovniškem roku, to je do 1. septembra letos, amandmaji k predlogu zakona niso bili vloženi, sta pa poslanski skupini Svobode in Levica petega septembra vložili predlog amandmaja kot predlog odbora amandmaja k 1. in 2. členu.

Torej pričenjamo drugo obravnavo predloga zakona v okviru skrajšanega postopka. In najprej dajem besedo predlagateljici, prvopodpisani poslanki in podpredsednici odbora Mateji Čalušić. Izvoli.