Govor

Spoštovane poslanke in poslanci, vsi ostali vabljeni na današnjo sejo! Glede na uro predlagam, da kar začnemo sejo. Nekaj poslancev se nam bo pridružilo kasneje. Ker smo sklepčni, bomo sejo začeli.

Še enkrat lep pozdrav vsem in dobrodošli na naši seji!

Za zdaj imam pred sabo eno pooblastilo, in sicer, da gospa Tatjana Greif nadomešča poslanko Natašo Sukič. Če bo prišlo še kakšno pooblastilo, ga bomo seveda med sejo tudi z veseljem prebrali in vas o tem obvestili.

Prehajamo na določitev dnevnega reda današnje seje. S sklicem, to je bilo 10. avgusta, ste prejeli naslednji dnevni red: Predlog zakona o dopolnitvi Zakona o Kmetijsko gozdarski zbornici in Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o zaščiti živali ter 3. točka, pobude in vprašanja članov odbora. 5. septembra pa smo vam poslali predlog za razširitev dnevnega reda, in sicer s točko A1, Predlog stališča Republike Slovenije do Predloga sklepa Sveta o podpisu v imenu Unije Sporazuma o prostovoljnem partnerstvu med Evropsko unijo in Republiko Slonokoščena obala o izvrševanju zakonodaje, upravljanju in trgovanju na področju gozdov, pri uvozu lesa in lesnih proizvodov v Evropsko unijo. Drugih predlogov za spremembo dnevnega reda nisem prejela. Želi kdo v imenu poslanske skupine predstaviti stališče k temu predlogu? Ker ne želi nihče, ugotavljam, da se strinjamo s tako predlaganim dnevnim redom in bomo zdaj glasovali o razširitvi dnevnega reda s točko A1, zato vas prosim, da se pripravite na glasovanje.

Glasujemo. Za je glasovalo 11 poslank in poslancev, nihče proti.

(Za je glasovalo 11.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je predlagana širitev dnevnega reda z A1 točko sprejeta.

Prehajam na 1.A TOČKO, ki sem jo prej že prebrala, ima dolg naslov, zato dovolite, da je ne bi še enkrat čitala.

Gradivo k tej točki smo prejeli od Vlade, 24. avgusta na podlagi prvega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije. Skrajni rok za obravnavo predloga stališča v Državnem zboru je 8. september. Predlog stališča je bil v skladu z določili Poslovnika Državnega zbora dodeljen v obravnavo našemu odboru kot matičnemu delovnemu telesu.

Želi ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, gospa Irena Šinko, dodatno obrazložiti predlog? Ministrica, beseda je vaša.

Izvolite.