Govor

Spoštovani kolegice in kolegi, pričenjam 11. sejo Odbora za obrambo.

Lepo pozdravljam vse prisotne: ministra Marjana Šarca, načelnika Generalštaba general podpolkovnika Roberta Glavaša, vse ostale vabljene!

Obveščam vas, da so se zadržani, no, nekaj jih manjka, upam, da še pridejo, drugače pa poslanca Teodorja Uraniča nadomešča poslanec Lenart Žavbi in prehajamo na dnevni red, na določitev dnevnega reda, ki ste ga prejeli s sklicem seje: 1. točka - Poročilo o izvajanju investicij v Slovenski vojski na podlagi Zakona o zagotavljanju sredstev za investicije v Slovenski vojski v letih 2021 do 2026 za leto 2022 in 2. točka - Vprašanja in pobude članov Odbora za obrambo.

Ker nisem prejel predlogov za razširitev dnevnega reda oziroma za umik katere od točk, je dnevni red tak, kot ste ga prejeli s sklicem.

Tako, da prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - POROČILO O IZVAJANJU INVESTICIJ V SLOVENSKI VOJSKI ZA LETO 2022.

Odbor bo poročilo obravnaval kot matično delovno telo v skladu s četrtim odstavkom 41. člena Poslovnika Državnega zbora. Vlada je obravnavano poročilo posredovala na podlagi 7. člena Zakona o zagotavljanju sredstev za investicije v Slovenski vojski v letih od 2021 do 2026 za leto 2022. Odbor je prejel tudi mnenje Komisije Državnega sveta z dne 6. 9. 2023.

K tej točki so prvi so vabljeni predstavniki Ministrstva za obrambo in Generalštaba Slovenske vojske, tako da če želi besedo gospod minister Marjan Šarec? (Da.)

Izvolite.