Govor

Hvala lepa.

Preden nadaljujemo, še dve pooblastili za nadomeščanje, in sicer, poslanec Jonas Žnidaršič nadomešča poslanca Soniboja Knežaka in mag. Miroslav Gregorič poslanca Bojana Čebela.

Odpiram razpravo. Želi kdo razpravljati? (Ne.) Ne vidim želje po razpravi in s tem zaključujem razpravo ter odboru predlagam, da razpravlja in odloča o naslednjem predlogu mnenja:

Odbor za finance podpira Predlog stališča Republike Slovenije do Predloga direktive Sveta o hitrejši in varnejši oprostitvi presežnih davčnih odtegljajev EPA 1004-IX EU U 1198, ki ga je predložila Vlada in predlaga pristojnemu Odboru za zadeve Evropske unije, da predlog stališča sprejme.

Glasujemo. Navzočih je 12 poslank in poslancev, za je glasovalo 11, nihče proti.

(Za je glasovalo 11.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je mnenje sprejeto.

Če se strinjate, bo odbor pristojnemu odboru poročal pisno.

S tem zaključujem 1. točko dnevnega reda.

Prehajamo na 2. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA DIREKTIVE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O SPREMEMBI DIREKTIVE 2014/59/EU V ZVEZI Z UKREPI ZA ZGODNJE POSREDOVANJE, POGOJI ZA REŠEVANJE IN FINANCIRANJE UKREPOV ZA REŠEVANJE.

/ nemir v dvorani/ Hvala lepa za pozornost.

Gradivo k 2. in 3. točki dnevnega reda smo prejeli… Spoštovana kolega, vaju lahko prosim še za 5 minut pozornosti, jaz mislim, da ne bo dlje trajalo, no.

Gradivo k 2. in 3. točki dnevnega reda smo prejeli od Vlade dne 31. 8. 2023 na podlagi prvega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije. Obe točki dnevnega reda sta vsebinsko povezani, zato predlagam, da opravimo skupno uvodno predstavitev in razpravo v okviru te točke. Glasovali bomo posebej o podpori posameznem predlogu stališča.

Predlagatelj stališč pri navedenih točkah je Vlada Republike Slovenije. Odbor bo kot matično delovno telo točki obravnaval na podlagi drugega odstavka 154.h člena Poslovnika Državnega zbora.

K navedenima točkama so vabljeni predstavniki, predstavnice Ministrstva za finance. Želi besedo predstavnica Ministrstva za finance? (Da.)

Izvolite, državna sekretarka Nikolina Prah.