Govor

Ja, hvala lepa za besedo.

Pozdrav vsem skupaj!

Torej smo na 3. točki / izklop mikrofona za 9 sekund/ Kaj se je zdaj izklopilo?

Torej, obravnava Predloga zakona o dopolnitvah gradbenega zakona, ki ga je Državnemu zboru v obravnavo posredoval Državni svet, s predlogom, da se predlog zakona obravnava po skrajšanem postopku.

Kolegij predsednice Državnega zbora je na 43. seji dne 6. 6. 2023 sklenil, da se predlog zakona obravnava po skrajšanem postopku.

Za obravnavo je bilo posredovano naslednje gradivo: predlog zakona z dne 17. 5. 2023, mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 23. 8. 2023, mnenje Vlade z dne 31. 8. 2023, pripombe Gospodarske zbornice Slovenije z dne 1. 6. 2023, stališče Inženirske zbornice Slovenije z dne 9. 6. 2023 ter pripombe Skupnosti občin Slovenije z dne 31. 8. 2023.

V poslovniškem roku amandmaji niso bili vloženi.

Na sejo so bili k obravnavi te točke vabljeni predlagatelj, torej Državni svet, Ministrstvo za naravne vire in prostor, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Skupnost občin Slovenije, Združenje občin Slovenije, Združenje mestnih občin Slovenije, Gospodarska zbornica Slovenije, Inženirska zbornica Slovenije ter Zakonodajno-pravna služba.

Pričenjam drugo obravnavo predloga zakona, v katerem bomo na podlagi 126. člena Poslovnika opravili razpravo in glasovanje o posameznih členih predloga zakona.

Želi besedo predstavnik predlagatelja, torej Državni svet, gospod Leopold Pogačar, da nam poda torej dopolnilno obrazložitev k predlogu zakona? (Da.)

Prosim, izvolite.