Govor

Hvala lepa.

Sedaj pa odpiram razpravo poslank in poslancev. Želi kdo razpravljati? (Ne.) Tudi tukaj vidim, da ni želje po razpravi. S tem zaključujem razpravo.

In odboru predlagam, da razpravlja in odloča o naslednjem predlogu mnenja: Odbor za gospodarstvo podpira Predlog stališča Republike Slovenije do Predloga uredbe Evropskega parlamenta in Sveta za standard bistvenih patentih in spremembi uredbe EU 2017-1001, EPA 964-IX, EU U 1191, ki ga je predložila Vlada in predlaga pristojnemu Odboru za zadeve Evropske unije, da predlog stališča sprejme.

In sedaj prehajamo na glasovanje.

Glasujemo. Navzočih je 13 poslank in poslancev, za jih je glasovalo 10, nihče proti.

(Za je glasovalo 10.)(Proti nihče.)

Ugotavljam, da je mnenje sprejeto.

Tudi tukaj predlagam, da odbor pristojnemu Odboru za zadeve Evropske unije poroča pisno.

S tem zaključujem 2. točko dnevnega reda.

In prehajamo na 3. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA UREDBE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O PREPOVEDI PROIZVODOV PROIZVEDENIH S PRISILNIM DELOM NA TRGU UNIJE, EPA 929-IX, EU U 1188.

Gradivo k tej točki smo prejeli od Vlade na podlagi prvega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije.

Predlagatelj stališča je Vlada. Odbor bo kot matično delovno telo točko obravnaval na podlagi prvega in drugega odstavka 154. člena Poslovnika Državnega zbora.

Tudi k tej točki so vabljeni Vlado, Vlada, Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport in Državni svet.

Ponovno pozivam predstavnika Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport, da predstavi stališče.

Mag. Dejan Židan, izvolite, beseda je vaša.